Fulltankad med ny energi

Vad en liten resa kan göra för välbefinnandet! Massor med input, nya tankar, funderingar, glädje, lycka. Det är härligt att leva, och att leva just här, just nu.

Vad jag funderar på är sådana småsaker som varför en tepåse på fik i Stockholm måste kosta 26 kronor. Jag borde givetvis frågat, men det gjorde jag inte. Precis som alla andra i kön betalade jag, fastän jag inte begriper varför en kopp te måste kosta som en jätteförpackning tepåsar i butik, eller varför en kopp kaffe kostar som ett halvt kilo kaffe i butik. Jag vet att det är lokaler och personal som kostar och att för detta får jag betala, men det måste väl ändå finnas gränser. Uppenbarligen är gränsen inte nådd eftersom fiket var fullt och en strid ström med kunder fyllde på. Vad tycker du är gränsen för vad en kopp te eller kaffe får kosta ute på fik?

Innan jag for iväg på den lilla trippen till Stockholm såg jag på ett teveprogram där någon uttalade sig om en person, och sa att hon var fruktansvärt sympatisk. För mig är det motsägelsefullt, fruktansvärt är i min värld något negativt medan sympatisk är något positivt. Vad tycker du?

Väskan är urpackad och pappersarbetet efter resan som även hade ett inslag av jobb i sig är utfört. Badväskan ska packas. Idag är det vattengympa. Sen ska jag försöka mig på att boka en resa.

CIMG0459CIMG0294CIMG0043Påsken kommer i slutet på denna månaden. Två kul skålar finns i webbutiken för den som vill ha något nytt att lägga godiset eller äggen i. Clownen är en liten drake som många barn och vuxna tycker det är kul att springa med, och försöka få den att lyfta. Det krävs lite vind, och det brukar vi ha gott om. Draken och lite andra prylar till barn finns också i butiken, vissa kostar inte ens som en tepåse i Stockholm.

Det är vårtemperatur idag. Njut av dagen! Den finns bara idag.

8 tankar om “Fulltankad med ny energi

 1. Hej,tycker som du att det är ett motsägelsefullt uttryck och jag har själv reflekterat på hur vi använder vårt språk. Det blir konstigt ibland.Tycker verkligen du skall boka en resa. Det har jag gjort och om 5 veckor bär det iväg.Känns lite konstigt för det är första gången jag reser utan Bertil.Min svägerska och jag skall resa till Nepal och det tror jag blir spännande och lärorikt.Ha de!

  • Vi slarvar nog lite ibland med hur vi uttrycker oss.
   Det var långt bort, Nepal. Jag vet bara en som varit där. Hon pratade om kläder, långa kjolar och stora sjalar. Det blir säkert väldigt spännande och intressant. Du är ju van att resa långt så det går säkert hur bra som helst.

 2. Hutlösa tepriser! Här på jobbet kostar 3 dl mjölk tio spänn, det tycker jag är hutlöst.
  Fruktansvärt sympatiskt låter lika fel som ”jätte-liten”, tycker jag.

  • Tio kronor för en trea mjölk är mycket. Jag köper ibland en trea mjölk i matbutiken, när det ska komma någon som använder mjölk i kaffet, och då tror jag den kostar nästan sex kronor (nästan som en hel liter mjölk).
   Ja, jätteliten låter också fel! Jag brukar nog säga pytteliten.

 3. Håller med om alla våra uttryck och varför ska det så ofta sättas skit framför något. Skitkul, skitfint, skittrött osv. Känns som svenskan blir sämre o sämre o så känner jag mig som en gnällkärrring när man påpekar det.

  • Du har så rätt, ordet skit används alldeles fel. Känn dig inte som en gnällkärring utan som en som värnar om språket. Fortsätt att påpeka, för jag tror att det är mycket slentrian i hur språket används. Får man det påpekat så hoppas jag att man tänker sig för vid ett annat tillfälle.

 4. Tack för dem orden. Ska sluta känna så. För som du säger vill jag värna om vårt språk. Sär skrivning t ex. Är det inte hemskt. Även i tidningsartiklar börjar det bli vanligt. Fy ! Tränar också på att använda ordet jag i meningar i stället för att säga man när det är mig själv jag menar. Ha en go dag 🙂

  • Det är så riktigt, vi ska sluta använda man när vi menar jag. Vi behöver inte gömma oss bakom man. Det går också att applicera på barnuppfostran. Jag hör ibland mammor som säger: sluta, till sina barn i stället för att säga: jag vill att du slutar upp med det där därför att……. Då vet barnet varför.
   Jo, tidningarna blir allt sämre på språket. Jag har ju slutat med papperstidningen, och det går hur bra som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s