Gråaste Valentin på länge

Grå valentinHur ska denna gråa Valentindag kunna bli en fantastisk torsdag med sol i hjärta och sol i sinne? Ja, det blir till att leta långt inne i det innersta, och glömma alla bekymmer och oförrätter.

Livet är alldeles för kort för att vi människor ska hålla på att bråka, vara osams och lägga oss i det vi inte har med att göra. Den här veckan har varit ytterligare en vecka med mycket konstiga möten och händelser där jag blir förundrad över hur vi beter oss mot varandra och mot andra.

Jag har mött en person som tappat livsgnistan, och som alltid gör det på vintern. Den personen vill helst bo på varmare breddgrader under vintern. Jag har inget bra tips på hur man förverkligar ett sådant leverne. Någon annan lurar utan betänkligheter en närstående, verkligen lurar riktigt elakt och utstuderat. Ytterligare någon har flera som på alla sätt hjälper till som äktenskapsmäklare trots att personen själv är kapabel att skaffa eget sällskap.

ännu gråareÄr det fenomenet att vi alltid tror oss veta vad som är bäst för andra? Det klart att vi inte vet. Vi kan finnas där och lyssna när någon har problem och ber om hjälp, råd eller synpunkter, men vi kan aldrig bestämma åt någon annan. Det är respektlöst. Jag har hört så mycket konstigt så jag vet snart inte vad jag ska tro.

Torts en väldigt lång promenad idag i slask och blask hittade jag inga bra lösningar på någonting. Det är bara att ta nya tag. Imorgon kommer nya möjligheter att förändra världen. Jag kan bara ändra på mig, inte på någon annan.

Ha en trevlig torsdagskväll!

 

6 tankar om “Gråaste Valentin på länge

 1. Hej på dig!!

  Nu har den lilla familjen kommit hem från BB och den lille älsklingen ska heta Sixten. Ska ev få titta på honom i helgen men det blir förmodligen bara i bilen eftersom de inte vill ta ut honom bland folk och alla baciller. Mycket klokt tycker jag. RS-virus och influensa och allt annat elände som som kan smitta.

  Min lösning på att slippa kylan är att man kan långtidshyra i Spanien. Det är många som åker ner på hösten och kommer hem i april. Det har vi tänkt att göra den dagen vi inte arbetar längre.

  • Lyckost som ska få titta på en nyföding. Så mysigt, även om det blir genom en ruta. Ja, i dessa tider kan man inte var nog försiktig. Du hinner no pussa på Sixten framöver.

   Låter inte alls dumt med långtidshyra i Spanien. Tänk att slippa hela den vidriga vintern. Det vore inte alls dumt. Jag vet ju att ni är där nere många gånger per år och har kontakter, så jag kanske återkommer i ämnet framöver. Var gör ni av kissekatterna när ni är borta?

 2. Vi har tur som inte behöver lämna bort våra gamla katter. Julia blir 12 i vår och Ester 11. Det är lugnast för dem att vara hemma.

  Jag har passat grannens katt när de var bortresta. Ett besök på morgonen och ett på kvällen. Funkade jättebra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s