Meskluttar finns det många

Påven har tydligen sagt att vi har alla syndat, vilket förmodligen är sant. Uttalande retade upp Jonas Gardell så att han på något sätt har svarat: tala för dig själv gubbjävel!

Det tycker jag var ett väldigt onödigt uttalande. Det är sådana uttalanden vi får tänka tyst men inte säga. Det gagnar ingen eller inget.

Så mycket behöver inte jag ta i men jag har träffat på meskluttar som jag skulle vilja säga något starkare till, men ändå väljer att avstå. Senast idag, jag nöjde mig med en syrlig kommentar. Vad skulle du säga om du upptäckte att någon blåst dig på en väldig massa pengar? Då räcker inte mesklutt långt, till och med gubbjävel är för milt. Hur kan det vara möjligt att samma sak har olika värde beroende på vem som ska ha saken (som kanske inte alls är en sak utan sak är mera en symbol)?

Idag ringde snälla B när jag stod i duschen efter ett gympass och frågade om jag ville äta lunch på stan. Hon hade några timmar över och erbjöd sig att hämta mig, vilket jag nappade på, både skjutsen och lunchen. Vi åt en fantastiskt god thaibuffé och pratade, pratade. B har en resa framför sig med sol och bad som jag också skulle kunna tänka mig, och särskilt idag när det är snöslask och blask.

När jag kom hem hade jag fått ett fint brev från I i Östersund. Hon önskar att vi bodde närmre så vi kunde ses över en kopp kaffe då och då. Jag saknar henne också. Våra vägar skildes i slutet av 90-talet efter att vi jobbat ihop under tio års tid. Så är det med vissa arbetskamrater, en del försvinner utan att finnas kvar i minnet medan andra gör sig påminda då och då, blir vänner som ofta dyker upp i tankarna.

Garnförsäljningen fortsätter. Jag har paketerat men väntar på ytterligare beställningar före avfärd. I min förening finns ett antal lokaler att hyra. Nu har jag hyrt en sådan, inte i mitt hus men i området. I måndags när jag skulle hämta nyckeln hade vice värden gett min nyckel till en annan, så där satt han med den andres nycklar. Det var ju ingen idé att ge dem till mig, så nu väntar jag på att vice värden får tag på den som har min nyckel. Ska det vara så svårt med dagens teknik? Det är onsdag idag och fortfarande ingen nyckel. Jag vill helst kunna flytta över en hel del i nästa vecka, innan fönstergubbarna kommer. De har aviserat att de kommer den 25 februari, eller om det var den 26e.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s