Glädjen och kärlekens år

Photo: Vi kan väl redan nu börja att affirmera  att 2013 ska bli VÅRT bästa år <3 . Låta Glädje och Kärlek flöda, så att vi kan växa i harmoni med dem vi är.Idag är sista dagen på 2012, ett år som innebar en massa tråkigheter men en stor glädjehändelse. Lille Stellan kom till världen. Han är min glädje, och han får nästan all min kärlek. Det finns kärlek över till andra som också står mig nära, och som bryr sig. Igår kväll ringde min äldste son och förvissade sig om att jag hade det uthärdligt.

Årets sista dag är gråmulen. Ändå känns det som vi går mot våren, fåglarna kvittrar och det känns milt i luften. Ibland brukar jag gå en viss runda, tipsrundan fast utan tips. I dagens blad läser jag att en kvinna på cykel blivit hotad av ett vildsvin precis där jag brukar gå. Nu får jag välja en annan runda. Jag har verkligen ingen lust att möta ett vildsvin.

Nyårslöften tror jag aldrig att jag har avgett. Ett löfte kan man ge vilken dag som helst. Jag försöker att alltid vara sann och tänka positivt, även om det är väldigt svårt mellan varven. Svårigheter är till för att övervinnas. För varje övervunnen svårigheter blir jag stärkt som människa, att jag klarat av ännu en motgång. Vid det här laget måste jag ha fyllt min kvot på motgångar med råge, så nu kan livet bara bli bättre och bättre.

Jag har valt att vara ensam idag, trots att flera vill ha mig som sällskap. För tillfället mår jag bäst i min ensamhet, med de kontakter jag vill ha. Det blir en promenad, förhoppningsvis utan möte med svin, två- eller fyrbenta. För min del blir det ingen festmåltid. Jag tar vad jag hittar i kylskåpet, och som fortfarande kan ätas. Ett knep är att prova på katten. Vill hon inte ha det, då ska det kastas. Vid tolvsnåret har jag redan sovit en stund.

Alla ni andra som vakar in det nya året – jag önskar er ett fantastiskt härligt och underbart nytt år utan krämpor och sjukdomar, ett år helt enkelt med mycket glädje och kärlek!

Annonser

4 thoughts on “Glädjen och kärlekens år

  1. Önskar dig också ett riktigt bra kommande år. Har många gånger också önskat att fira både jul och nyår i ensamhet men det har ej gått att genomföra. Visst är det roligt med barn och barnbarn men ibland är man i det läget att allt står en upp i halsen.Läser dina inlägg då och då och du skriver så bra om allehanda ting. Är bara så dålig själv på att kommentera. Kan ju bli ett nyårslöfte att bättra detta. Ger aldrig annars några nyårslöften,varför bara ge dessa på nyår? Ditt foto på din mamma är precis som jag minns henne. Mörk,ganska lång (tror jag)ståtlig och som vi säger här ”rekordeligt fruntimmer”.Ja nu är vi alla utan våra närmaste och det gör det än mera påtagligt att tiden går.
    Ha en riktigt skön kväll i kväll med eget arrangemang.Stor kram

    • Bland mammas gamla vykort fanns ett som var till mig från dig, 1967 när du var i Amsterdam. Varför du var där framgick inte, men du kanske kommer ihåg. Ja, tiden går, och det är bara att inse att vi också blivit äldre, och förhoppningsvis klokare. Det stämmer, att mamma var mörk. Hennes hår var övervägande svart hela livet, de sista åren med lite, lite inslag av grått.
      Stor kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s