Dags för vantar

CIMG0517Igår kväll fick vi också snö, bara lite, lite, men det är kallt idag. Cykeln är parkerad i källaren och får komma fram först till våren.

CIMG0516Vantetillverkningen fortsätter, vuxenvantar i slätstickning med resårmudd och ribbstickade barnvantar, alla med slätstickade tummar. Vantarna går att få på olika sätt och i en massa färger.

Ett antal krukväxter transporterades ner till matkällaren, bland sylt och annat. När jag höll på att knöla in växterna kom en dam med en grangirlang i handen. Hon var sitt extraförråd för att leta efter ljusstakar. Jag blev inbjuden att titta på deras förråd, som är gigantiskt stort. Där fanns hur mycket grejer som helst, möbler och mattor och mitt på golvet stod en träningscykel. Den använder maken som haft en stroke. Damen själv berättade att hon haft en hjärtinfarkt. Nu hade hon mest besvär med en hörapparat som inte fungerade. De är ofta ute och går med sina rullatorer. Det måste vara skönt att vara två när man blir gammal och lite skröpplig, att vara varandras stöd i livet, i med- och motgång.

Upp från källaren hade jag fullt med ljusstakar och stjärnor, återstår att kolla om de funkar. Var hos mamma idag som har en väldigt fin porslinsbåge med änglar, som inte funkar längre. Den har helt enkelt lagt av. Hon har även en ängel som lyser inifrån som också slutat fungera. Nu var hon med rätta rätt så moloken. Min stora och välfyllda handväska kom till pass flera gånger idag. Hos mamma skulle jag klippa ur en dödsannons och själv hade hon ingen sax. Då tog jag fram min fällkniv med en massa funktioner, bland annat sax, som jag har en hel del användning för. Jag är också utrustad med tändstickor (och tandstickor) som också kom till användning idag. Jag har varit på tre blåsiga kyrkogårdar och tänt ljus inför advent.

Glöm inte att klä på er varmt!

Annonser

8 thoughts on “Dags för vantar

    • Jag har gjort någonting som jag inte begriper. Datorn gör ju självklart som den är programmerad, men det mesta blir fel för tillfället. Dagens inlägg såg hur bra ut som helst men när jag publicerade det så kom bara första meningen med!!!
      Tack snälla för erbjudandet, men jag måste själv försöka förstå vad jag gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s