Diverselördag

Upp och hoppa! Det är lördag! Det är loppis! Alla kollin ska lastas in i bilen. Dagens motion blir allt bärande ut till bilen, in på loppisen, sälja mycket, ut från loppisen och in i bilen igen, och förhoppningsvis med mycket mindre packning då än när jag kom dit. Idag blir det inga äggmackor. I stället blir det keso med frukt, bananer och apelsiner, och vatten. Ingen choklad.

Vad vi har mycket att vara tacksamma för! När jag stod i duschen i morse, så slog det mig, alla har inte vatten! Här står jag och skvalar och tycker det är härligt med vatten, och tar det för självklart. Så är det inte för alla.

Direkt från loppisen blir det restaurangbesök. Klädseln känns så där, gympaskor, jeans och blus, men jag hinner inte hem för att byta. Sonen fyller år och ska firas. Det blir inte bara sonen och jag, för då kunde vi valt ett annat tillfälle. Sonen och jag fikade igår och hade en trevlig pratstund igår.

Mitt garn kom igår. Jag satte genast igång med tredje paret vantar, av fyra, eftersom jag inte tycker om att ha jobb som väntar, och jag vet att det kommer fler beställningar. Till och med hos mamma stickade jag. För tillfället är hon ganska pigg. Hon satt och åt när jag kom. Maten var god, sa hon, och då mår hon rätt så bra, när maten smakar. Vi pratade lite om hennes krukväxter. I en av orkidéerna hittade vi många knoppar. Det är alltid kul när de blommor om.  Nu vet jag inte om hon såg knopparna, för hon ser inte så bra. Hon läser tidningar, exakt hur mycket vet jag inte, men för tillfället är hon uppdaterad på det mesta och intresserad av omvärlden igen.

Jag lyssnade på radion i bilen på väg till och från mamma. Det var skåningarna Anders Jansson och Johan Wester som höll låda. Någon av den berättade om att göra saker över generationsgränserna. Han, hans pappa och en son hade varit på opera i Köpenhamn. Sonen var måttligt road men tyckte efteråt att det var bättre än vad han föreställt sig. De hade sett ”Madame Butterfly”. Herrarna turades om att bestämma vad de skulle göra. Det lät som ett bra sätt att öka förståelsen för varandras intressen och att prova på nya saker. En annan gång hade de gjort en biltur på tre dagar då de växelvis bestämde vad de skulle göra. De var på Visingsö för att se var Magnus Ladulås hade varit. Sedan bestämde näste man att man skulle åka till Gränna och se polkagristillverkning, och så fortsatte de under tre dagar.  Trevligt sätt att umgås och öka gemenskapen.

Dagens ord från eftertankeboken blir: När du ändrar uppfattning om din ”ovän” – ändras också din ”ovän”.

Ovänner kan bli vänner.  Ja, kanske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s