Il Divo och en kopp kaffe

Jag skulle också kunna skriva ”Långsamhetens lov”, Owe Wikströms bok om vår tids stora bristvaror, livsnjutningen och det djupa allvaret. Långsamhetens lov manar till motstånd mot samtidens jäkt så att livet inte blir som att åka genom Louvren på moped: vad var det jag aldrig hann uppleva? Den som varit i Louvren vet att det inte är så lätt att ens ta sig fram gående, mycket mindre på moped. Kanske har jag varit där vid fel tidpunkt, semestertid, när alla andra också var där. Det är säkert inte bokstavligen så han menar utan att vi ska stanna upp och bli lite mer av en livsnjutare, inte alltid jäkta hit och dit. Det finns så många måsten som inte alls är måsten. Det är vi själv som gör dem till måsten.

Nästa gång jag kommer till biblioteket ska jag kolla om ”Långsamhetens lov” finns inne. Annars får jag reservera den. Det brukar jag göra, reservera böcker på biblioteket. Oftast klumpar det sig så att de kommer på rad, så jag får läsa, läsa, läsa, för att hinna med, för oftast är det böcker på kortlån.

Med Il Divo i cd:n och en kopp gott kaffe går bokföring, betala räkningar och boka möten som en dans. Just idag har ”grabbarna” börjat banka runt fönstren för att sanerarna ska komma åt PCBn. Katten sprang genast in under sängen. Där kommer hon att vara så länge bankandet pågår. Hon har ett annat favoritgömställe, bakom teven! Apropå katten så ska jag åka och köpa kattsand, en stor paket med lavendeldoft. Den är mycket bra. Det är bara att ösa upp klumpar omgivna av lavendeldoftande sand i hundbajspåse. Varför finns det inte kattpåsar?

Regn, regn, regn varenda dag. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder brukar man säga. Nog är det trevligare när det inte regnar? Med solen kommer ofta sol i hjärta, sol i sinne! Något att fundera på för alla som bär omkring på ilska, som går omkring och är arga och retar sig på allt och alla. Den tiden kan absolut användas på bättre sätt.

Regnet kunde nöja sig med att komma på natten. Det har jag fört fram tidigare, och då har någon svarat: det märks att du är gammal! Fråga ungdomarna som är ute på nätterna om de vill ha regn då. Javisst, det är bara att bylta på sig och klä sig för regn. Jag har en regncape som är väldigt bra, med små krokar att fästa på cykelstyret. Det funkar hur bra som helst.

Dagens ord från eftertankeboken: De lyckligaste människorna verkar vara de som inte har något särskilt skäl till det – bortsett från det faktum att de är lyckliga.

 

2 tankar om “Il Divo och en kopp kaffe

  1. Långsamhetens lov av Ove Wikström är verkligen en bra bok .Det är några år sedan jag köpte den och den är en sådan bok som man kan återkomma till då och då. Den skulle alla stressade nutidsmänniskor läsa och fundera över. Det är mycket i dagens samhälle som vi behöver fundera på tycker jag. Vart är vi på väg egentligen?Mår vi bättre med denna hetsen som är överallt nu?Hur mår våra barn,ja det finns mycket att fundera på.Du skriver så bra om olika saker som får mig att tänka till.Tack och kram.

    • Absolut, det går att fundera över det mesta, och hitta både för- och nackdelar med det mesta. Nu för tiden har alla barn varsitt rum med varsin teve och kanske till och med dator. Alla kan sitta framför varsin ”burk” och aldrig prata med varandra, skrämmande! Såg en sekvens ur ett teveprogram där en bortskämd tjugoåring på allvar trodde att fiskpinne var en fisksort. Som argument hade hon att det finns vandrande pinnar!!
      Tack för snälla ord. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s