Genom ett blått skimmer

För lång tid framöver kommer mitt liv att ses genom ett blått skimmer. Rosa skimmer har jag ju hört talas om, undrar om blått skimmer är motsatsen till rosa skimmer eller om det kan jämställas med rosa skimmer. Jag väljer att se det som likvärdigt, rosa och blått, och jag kan nog tycka att det är snyggare med blått, i alla fall som husbeklädnad. Tänk dig huset inbäddat i rosa tyll!

Biblioteket inne i stan har byggt om, flyttat om så ingenting är där det varit tidigare. Personalen är vänlig och hjälpsam. Numera ska man såväl låna som återlämna själv. Det har blivit självbetjäning på biblioteket. Jag hade inget att lämna tillbaka men det har jag klarat av tidigare. Nu lånade jag, och kunde lägga alla böckerna i en trave, bara jag la dem rätt, så läste maskinen av allihop på en gång. Fantastiskt!

I virrvarret, andra som letade sig fram, kom en dam i rask takt och muttrade något. Det var något bekant över damen. Jag tilltalade henne, och ja, det var en tidigare kollega, från tidigt 80-tal. Vi stod länge och berättade vad som hänt sedan våra vägar gick åt olika håll. Hon hade skilt sig, flyttat till stan, blivit särbo och skulle blivit sambo om inte särbon dött. Numera lever hon ett gott pensionärsliv med vuxna barnbarn, en 99-årig mamma som är helt klar i huvudet och ett aktivt liv för övrigt. Hon skulle snabbt låna en bok för att hinna hem och byta om inför ett pass på gymmet. Det var kul att träffa henne och se att hon var piggare nu än för 30 år sedan.

Rosorna är nu en vecka gamla, och inte en enda har nickat. Det måste vara mitt fantastiska redskap att snitta skaften med som gör att de håller så bra. Jag tror inte det har ett dugg med kvaliteten på rosorna att göra, alltså dyra eller billiga rosor. Dessa rosor kostade 39.90 kronor, har kraftiga stjälkar och är köpta på Lidl!

Alla helgons dag är det idag. Det är lugnt, nästan ingen vind och temperaturen är på plussidan. Det är perfekt för uteaktiviteter. Det blir både det och ett gott samtal med en vän som inte bott i stan så länge. Hon har mycket att berätta från sitt rika liv, till största delen på erfarenheter, både bra och jobbiga. Jag tror att alla har packning i ryggsäcken, en del tyngre än andra.

Goda samtal kan vi inte ha för många. En väninna fyller år. Hon firar i sitt sommarhus så jag firar henne med fika när hon är tillbaka i stan.

Dagens ord från eftertankeboken: Den som går sin egen väg behöver ingen karta.

 

 

Annonser

2 thoughts on “Genom ett blått skimmer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s