Tillgängliga hela tiden?

Jag har inte varit i en djurpark. På min väg till skogen igår gick jag förbi 4H-gården. Där finns det bland annat getter. Det var en härlig dag och ett underbart lugn i skogen. På söndagarna är det tipspromenad med kluriga frågor på den rundan jag gick igår. Det är både stenigt, kladdigt och massor av löv, så det gällde att se var fötterna hamnade.

Grannen ovanpå, den unge killen som har två små barn varannan helg och gammal flickvän med risig bil, har bråkat. För några dagar sedan skrek han NEJ, NEJ, NEJ i telefonen (ja, det hörs så väl). Dagen efter kom flickvännen och hämtade sina prylar i en svart sopsäck, bland annat köksgardinerna. Idag står henne bil här utanför! Jag som trodde att hon tagit sitt förnuft till fånga, men kanske lika barn leker bäst. Det är deras problem.

I Jönköping hade jag en granne som en dag slängde ut saker genom varenda fönsterruta. Han var sen borta i ett par veckor, och hade på psyket hittat flickvän bland patienterna. Det hände då och då att hon ringde på alla dörrar när killen slog henne. Alla har det inte lätt.

Så här vackert var det i skogen.

Snart ska jag åka över bron för att hälsa på mamma och därefter åka till kyrkogårdarna i Hulterstad respektive Resmo. Det blåser och det gillar inte min bil. Den är hög och känns svajig när det blåser mycket, men den är väldigt bra att packa saker i och att sitta i. Nu är den dessutom vinterrustad.

Det är torsdag men känns som fredag eftersom fredagen blir som lördag och lördagen är helgdag, alltså är det två söndagar denna veckan! Mest gynnar det väl människor som jobbar i förvaltningar och på kontor. Alla andra har väl öppet som vanligt. Var det bättre förr när butikerna hade stängt på söndagar?

Blir vi så bekväma att vi aldrig behöver fundera på öppettider, att allt är tillgängligt hela tiden? Måste vi vara tillgängliga hela tiden? Inte konstigt att stressen ökar. Använd helgen till att koppla av, kanske till och med stänga av din jobbmobil. Umgås med nära och kära utan uppkopplingar hit och dit, gå en promenad, ät en god gryta och prata med varandra öga mot öga (dvs irl) i stället för att umgås via facebook eller annat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s