Kräkvarning!

Med kräkvarning menar jag kräks, men när jag skrev kräkvarning kom jag att tänka på en viss person, ett tvåbent kräk som jag ska möta i domstolen framöver.

För att återgå till kräks, så är det redan nu varning för kräksjukan som har börjat härja här i länet. Om det är något som är riktigt läskigt så är det kräksjuka. På den tiden då jag hade migrän och trodde huvudet skulle gå i bitar, kom kräkningen som en befrielse. Kräksjuka är något så fasansfullt så det borde inte finnas. I dagens blad står det att man ska tvätta händerna, ofta, ofta, ofta eftersom handspriten inte har någon verkan på kräksjukebacillerna. Vi ska också alltid fälla ner toalettlocket för bacillerna kan tydligen spridas om locket inte är nerfällt. Nu gäller det att tänka positivt, du blir vad du tänker! Det går inte att tänka, ”inte kräksjuka”, eftersom hjärnan inte fattar ordet ”inte” utan hoppar över det.

Lisa Nordén, som jag skrivit om tidigare, och som simmade, cyklade och sprang sig till ett OS-silver ladde upp inför VM-finalen med matförgiftning! Pasta i stora lass har jag ju hört om, men uppladdning med italiensk pizza med parmaskinka och ruccolasallad har jag inte trott att idrottsmän åt. Nu gjorde Lisa det, och blev akut magsjuk vid nio på kvällen. Vid femtiden på morgonen ringde hon sin tränare, gemensamt åkte det till sjukhus där Lisa fick en spruta mot illamåendet och vätskeersättning. Sen ställer hon upp och simmar, cyklar och springer sig till ett VM-guld. Den tjejen har vinnarskalle! Jag bugar och bockar!

Vid ett tillfälle, i ett annat liv, var jag på bussresa till Paris för att se en handbollsfinal i ett sotrt mästerskap. Före avresan på väg hem passade de flesta på att äta lunch. En av tjejerna fick något som var mindre bra och ockuperade busstoaletten. Magsjuka är riktigt jävligt, och att då inte vara hemma  måste varit alldeles extra jävligt. Hon klarade det galant. Någonstans i Tyskland där vi stannade vid ett matställe kom hon med huvtröja, huvan uppdragen och letade sig fram till en riktig toalett. Vi andra passade på att fika och mysa en stund.

Den här färgen väljer jag att kalla chokladbollsbrun. Mössan blir kanske klar under dagen, beroende på hur mycket annat som händer.

Jag har varit ute och njutit av naturen. Idag hade jag sällskap av mina stavar. Det blir lite mer skjuts i stegen då. När jag gick ut duggade det lite lätt. Det var en härlig runda, lite kortare än den jag tänkt från början. Jag hade kattbajspåsen med ut till soprummet och då var jag redan på väg åt fel håll, så det fick bli den lite kortare rundan idag. Det tar jag igen en annan dag.

I huset bredvid låter det från verktygen som tar bort PCBn och som samtidigt dammsuger upp det. ”Vårt” hus drog nitlotten i tiden för renovering. Detta huset ska ta 70 dagar i anspråk, över julen kommer vi att ha ställningar och blå tunna extragardiner för hela huset!! Inga nya fönster förraän långt in i januari. Hantverkare är väl det släkte som det inte går att skynda på. De kommer när de får lust, och inte har något annat för sig. Det blir jättefint och det är det jag får tänka på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s