Rosor till mig

Igår unnade jag mig en stor bukett rosor i en härlig cerise färg, lite strån till så fick buketten mer liv. U och jag var på stan och fikade. Vi satt ute i en lugn vrå och solade länge. Det var en fantastisk dag med härligt höstväder. Det ser ut att vara likadant idag. Jag hade fått ett brev som slog ner mig i skoskaften, och därför behövde jag pigga upp mig med vackra blommor.

Brevet har att göra med mitt förra liv, som jag har lämnat, och inte vill rota i mer, men jag vill ha rätt. Jag förlorade mycket pengar på äktenskapet, utan att gå in på detaljer, och det sista vi bråkar om nu är kostnader jag haft för vissa saker som f d maken givetvis nekar till att betala. Vi är nu kallade till tingsrätten. Jag vill inte gå dit, jag vill inte se honom. Jag har gått vidare i livet. Det är som man säger, mot en psykopat kan man aldrig vinna, bara förlora. Man säger också att man alltid förlorar pengar på att leva med en psykopat. Det stämmer. Jag som anser mig vara en normalbegåvad kvinna har ändå varit så korkad att jag betalat för olika saker som inte kan komma mig till godo. Pengarna är redan borta. Jag kan inte förlora dem en gång till. Jag vill inte fundera mer på det livet. Punkt. Färdigt!

Ikväll ska R och jag gå till Kalmarsalen för att lyssna på Henrik Fexeus. Det är en ny bekantskap för mig, så det ska bli extra spännande att lyssna på honom helt förutsättningslöst. I morgon ska jag åka över till R för att bevittna hennes brors namnteckning när han skriver på en handling. Vi är två som ska se när han skriver för att handlingen ska bli giltig.

I tisdags hade jag en trevlig dag tillsammans med B. Vi började med lunch på stan. Sen åkte vi hem till henne för kaffe och bildvisning från hennes semester i Kroatien. Det såg verkligen mycket lockande ut. Det var dessutom väldigt billigt, och fantastiskt gott, att äta där, sa B. B är väldigt händig och visade alla alster hon hade på gång, tomtetillverkning och kassar som hon syr på sin nya symaskin. Hon är också mycket duktig på att laga mat och baka. Till kaffet fick jag en knäckig och smaskig toscakaka. Det är härligt med vänner.

Jag har sett att det är poppis med lunchdisco. För mig verkar det helt befängt. Mitt på dagen går man in i ett mörkt rum för att röra sig efter musik, när man kan gå ut i friska luften och få lite dagsljus. Det går att svänga med armarna på promenaden och måste man ha musik kan man lyssna på det. Jag är ingen förspråkare för det här med musik i öronen ute. De som har det hör ju inte ljud omkring dem, cyklister eller bilar, vilket kan vara en trafikfara. Det mest trafikfarliga just nu är den lågt stående solen som gör att det i princip är omöjligt att se, bländningen är nästan total. Tänk på det alla ni som är ute i trafiken. Någon kanske inte ser dig. Var försiktig! Och glöm inte cykellyset om du cyklar och reflexer om du går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s