Favoritkrukmakeri

I dag är det lika varmt och härligt väder som det var råkallt och regnigt igår. Jag tog på en vindtät parkas och kände att jag kunde nöjt mig med en jacka. Det blev mammabesök i dag. Jag tog med henne på en rundtur i huset. Vi tog hissen ner och tittade på ombyggnaden av hälsocentralen. I fiket stannade vi till och tog en kopp kaffe. Då kunde hon i marknivå titta ut på folk som gick ut och in ur huset. Själv bor hon en våning upp och ser ut över nejden, inga människor.

På vägen hem stannade jag till vid mittfavoritkrukmakeri, www.resmokrukmakeri.se . Jag köper något lite då och då, en mugg eller en liten kanna. Jättebaljorna till höger rymmer en halv liter, sa Karin, som försovit sig i dag. Karin och Ulf som båda är keramiker är både duktiga och väldigt trevliga. Ugnarna gick för fullt så det var väldigt varmt i butiken. Jag hoppas att försäljningen går extra bra nu i helgen. Skördefesten är i antågande och då invaderas ön av tillresta och de bofasta åker runt och blandar sig med turisterna. I år har man gjort en jättetavla av olika sorters lökar. 6000 lökar har det gått åt till tavlan som varit på bild i bladet. En enda person, en konstnär, har spikat fast alla lökarna.

I min webbutik har jag lagt in raggsockar till småttingar, 6-9 månader, ett år och ett och ett halvt år, finns i färgerna apelsin eller beige.

Fönstren vi ska få (få och få!!) verkar bli en lång och komplicerad historia. Kallelse till möte i mitten av oktober. En byggfirma kommer om ett par veckor att ställa upp såväl manskapsbod som containrar i området. Trist med komplikationer, vad det än gäller, men inget som går att ändra på – bara att åtgärda för att det ska bli bra framåt.

Det var en upplevelse att ställa in saker i grovsoprummet. Det var lappar uppsatta som talade om vad man inte fick kasta, t ex ej sykeldelar, stavningen ett arv från den tidigare vice värden. Som vanligt hade folk ställt saker på fel ställen, precis som det i vanliga soprummet luktar apa för det mesta och inte bara från hushållssoporna. Där man slänger plast slänger folk en massa saker som inte är diskade, t ex plasttråg som det varit lax i.

Nu ska jag inviga min nya mugg med nybryggt kaffe.

Dagens ord från eftertankeboken: Det bästa sättet att tacka för en underbar stund är att njuta av den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s