Fredag, mys eller helt vanlig dag?

I går var det veckans bak av surdegsbullar. Det blir 16 bullar som räcker mer än väl för en vecka. Det händer att jag ger bort en påse. Det brukar uppskattas. Bullarna blir alltid olika eftersom jag varierar med mjöl och fröer, nötter och frukt. I går blev det rågmjöl och specialvetmjöl, och som tillsats, rågkross, linfrö och pumpakärnor. Jag hackade också i några aprikoser. Inte sedan i påskas har jag köpt bröd i butik, och då var det en preparerad vörtlimpa som aldrig möglade. Nu har jag slängt den.

Det var så kul att virka den här babyfilten att jag funderar på att göra en till i andra färger. Garnet jag köpte senast stickar jag mössor av, och så har jag den gröna koftan som inte är klar. Ibland får det ”ligga till sig” en stund innan jag fortsätter. Helt klart blir det fler mormorsrutor innan jag glömmer bort tekniken.

Fredagsmys, är det tacos och film, eller vad är fredagsmys för dig?

Jag fick en trevlig flaska med ciderliknande dryck av mina grannar. Det är mango-, passion- och banansmak i en aningen mousserande dryck med en alkoholhalt på 6,9. Den är mycket läskande och god. Det blir bio i dag, och efteråt kanske jag tar ett glas av den läskande drycken. Filmen jag ska se i dag är ”Searching for Sugar Man”, en dokumentär som tydligen lämnar många frågor obesvarade. Det är på fantasin går på högvarv.

Dagens ord från eftertankeboken: Förändringar börjar med dina egna tankar.

2 tankar om “Fredag, mys eller helt vanlig dag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s