Torsdagspytt

Biljetterna till Filmstudion började säljas klockan fyra. Jag var där kvart över tre. Då var det redan en kö på tolv personer. När försäljningen började var kön hundratals meter lång, och då var försäljningen bara för dem som hade biljett i våras. Det kom några regnstänk i början av väntan. En herre med paraply ställde sig så jag fick skydd från hans paraply. Som tack för det pratade han oavbrutet under hela väntan. Vi avhandlade vädret, bostadspriser och bristen på bostäder till rimlig hyra, kulturkrocken mellan kristna och muslimer, Göteborg respektive Stockholm, målarfärger till hus, universitetets läge respektive utbildningar osv.. Han är gymnasielärare och hade ett behov av att tala om att han fanns.

Boken är skriven av 13 framstående författare och kulturpersonligheter. Var och en skriver djupt personligt om sin mamma. Boken är en hyllning och en kärleksförklaring, men också en berättelse om moderskapets skuggsidor. Om de mammor som offrat allt av sig själva och samtidigt lagt sin smärta och otillräcklighet i knät på sina barn, om mödrar som undenhållit sin kärlek och om martyrer som skapat skuld i för små barn.

Det är en intressant och bra bok om mammor, alla så olika i allt, bakgrund, familjesituation, arbete och sjukdom.

Två väldigt fina och annorlunda halsband har jag lagt in i webbutiken, du hittar till den högst upp till höger. Det bruna och gröna är slipade stenar och har ett arbetat spänne i nacken. Halsbandet är kraftigt med tyngd och passar bäst till en lång kvinna. Silverhjärtat är slipat i ett vackert mönster, de långa snoddarna är i silketrasor, den närmast hjärtat är i cerise och den närmast sötvattenspärlorna är i pastellrosa. Ett annorlunda och läckert halsband som går att variera på många sätt genom de långa snoddarna.

Kloka ord från eftertankeboken: Välbefinnande för många är att alltid se framåt och inte älta eller ångra motgångar.

2 tankar om “Torsdagspytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s