Solig sensommarsöndag

I dag känns som en härlig, och lite lat söndag, med ett väder som inbjuder till utomhusaktiviteter. Det blir absolut en ordentlig cykeltur, ska lämna en bok på biblioteket och posta ett tjockt brev till bebisen. Det fanns så fina kläder till honom på loppisen, nya kläder från en butik i Lessebo.

Här är två tavlor från utställningen i Mönsterås. Den till höger är gjord av Gunnar Gauffin. Mitt i cirkeln är ett litet, litet hål, som om han stuckit en nål i duken. Konstnären hade också en intressant målning på presenning, inte en hel utan en bit av en presenning upphängd på en metallstång, annorlunda och kanske lite svårplacerad i ett vanligt hem.

Tavlan med hjärtan är av Marie-Louise Canova-Lindberg. Det här är små hjärtan i collage. Annars målar hon mest. På stället där vi åt lunch fanns ett antal av hennes målningar representerade.

I kväll ska jag åka över till Öland, till en kusin som ska ”kuppa” sin syster, hon som fyller 60 år och då har åkt till Turkiet. Jag vet inget mer än att jag ska komma dit, och att kusinen jag ska till gärna skojar till det. Han ska själv åka till Malaga när systern fyller, annars hade han åkt till Turkiet och hälsat henne välkommen dit.

Dagens ord från boken om eftertanke lyder som följer: Det är stor lycka att lyckliggöra.

 

2 tankar om “Solig sensommarsöndag

  1. Fina och tänkvärda tavlor båda! Jag har blivit mer och mer intresserad av konst. Mina föräldrar hade en fin konstsamling, nu är tyvärr en stor del av den borta tack vare en auktionist som inte kändes helt igenom ärlig… Det gör ont…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s