Meningen med bloggande

Bloggandet är en ny företeelse för mig. Jag är inte med på face book. Tidigare nöjde jag mig med mailkontakter med vänner och bekanta. Det tycker jag är ett smidigt sätt att förmedla nyheter, fråga om något och hålla kontakt. Den som får mailet väljer själv när det ska läsas. Telefon är mer personligt men tillfället kan vara fel. Telefonsamtal kan vara korta ärenden eller långa diskussionssamtal. I går kväll pratade jag med en f d kollega från skattetiden. Hon bor numera i Östersund och har sommarhus en bit utanför stan. Där uppe börjar älgjakten på måndag. När det blir långt mellan gångerna har samtalen en tendens att bli långa och mycket trevliga.

Bilder från gårdagens koloniarbete. Det var evigheter sedan jag körde med en handjagare. Jag tog det som ett träningspass. Spisen är från Bosnien. Efter kriget där nere fick alla som blivit av med sina hem en spis. Det är ingen tung järnspis utan av ett lättare material. Mina grannar har fraktat den från Bosnien till kolonin. Där lagar dom mat på den. Tomater på friland finns det också, just den här sorten med små, gula tomater är väldigt god. Jag undrar var mina grannar är eftersom dom skulle kommit i lördags. I morgon är det lördag igen.

Min avsikt med bloggen var att skriva lite om ditt och datt. Det har jag gjort, provat mig fram på lite olika sätt. Jag har givetvis kollat på andra bloggar. Det finns hur många som helst, och alla är olika, och unika. En del bloggar visar bara bilder, underbara och fantastiska bilder. Andra kan visa tio bilder på ett kort dom håller på att tillverka. Även annat handarbete får stort utrymme i vissa bloggar, också med detaljerade bilder på deras arbeten.

De som mest skriver om livet, skriver ofta väldigt naket och självutlämnande, på gott och ont skulle jag vilja säga, med tanke på att vem som helst, t ex arbetsgivare, myndigheter kan läsa. Det finns dom som skriver inlägg som bara är för vissa (med lösenord). I dom bloggarna kan jag känna att jag inte är riktigt välkommen, att det sållas vad jag får läsa. Det finns dom som varje dag berättar om sitt fantastiska arbete och hur duktiga dom är på sitt arbete, hur gott om pengar dom har och därför kan köpa sig lycka i form av den ena klänningen efter den andra och det ena skoparet efter det andra. Den som har bloggen skriver självklart om precis vad som helst, och jag som läsare väljer också om jag vill läsa den eller den bloggen. Det finns dom som bara skriver om kläder och utseende och dom som skriver om vad som händer i lite större perspektiv.

Bilder från min utställning på sjukhuset. Det är ett kul och bra sätt att visa upp mina produkter. Jag hade ett bra samtal med en kvinna som tittade på utställningen när jag tog bilderna. Det är inga bra bilder, för långt avstånd, men ger en liten bild av utställningen. Många anställda på sjukhuset passerar förbi på väg till eller från jobbet.

Jag spontanskriver, dvs jag vet inte vad jag ska skriva när jag sätter mig för att skriva. Jag undviker att skriva negativt om någon. Just nu finns det en person som jag skulle vilja skriva mycket och negativt om, men jag ska inte göra det. Det är en sak mellan honom och mig, men fler borde få veta vilka karaktärsdrag han har som inte är ok.

Som sagt, jag vet inte i vilken omfattning eller på vilket sätt jag ska fortsätta blogga. Helt klart ska jag lära mig mer tekniska finesser. Sen får vi se. Jag önskar dig en trevlig och bra fredag. Det ska jag ha. Jag ska träffa B, f d kollega. Nästan alla nu för tiden är  f d någonting. Vi ska gå till stället som kör med GG-dieten (GG=gööörgott).

2 tankar om “Meningen med bloggande

  1. Jag gillar att läsa hos dig för det är blandad läsning. Och varje gång du skriver utvecklas ditt skrivande, glöm inte bort det! Roligt att se också dina grejor på sjukan och din webbshop. Bloggen är ju en förträfflig – och ganska gratis (kostar bara din tid) – kanal att marknadsföra dina produkter!

    • Tack för dina synpunkter! Som företagare ingår det i mitt arbete att markandsföra mina produkter på bästa sätt. Som företagare är jag också alltid mitt företag, därför blir det kanske lite ”pyttipanna” när jag skriver (inte för mycket privat).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s