Sommardag

I dag blir en riktigt fin sommardag. Passa på att ta till vara på den. Den kommer inte igen.

I går dominerades dagen i stan av Ironman. Det fanns tydligen många som var på plats före sju för att se deltagarna ge sig ut i vattnet. På bilden längst till höger har en av de första cyklisterna hunnit parkera sin cykel, byta om till löparutrustning och är nu på väg ut på sina 42195 meter, en slinga på tre varv. En del av slingan gick genom stan. Här på bästa parkett kommer en löpare som har det mesta av löpningen kvar. På tredje bilden är det vätskeutdelning. Först vatten, som många tog och hällde över sig, sen energidryck och därefter coca cola och så vatten igen. I ena änden en bajamaja och i andra änden utdelning av energibars. Många, många hade letat sig ut för att heja eller bara titta.

När jag cyklade hem mötte jag cyklister som hade en bit kvar innan dom fick byta till löpning. Då var dom första löparna inne på andra varvet. Det är bra att vi inte är stöpta i samma form. Det hade varit väldigt tråkigt.

Det var även andra evenemang i gång. Det finns en blivande brud i huset. Hon hämtades i går morse av ett antal kompisar. Det såg väldigt städat och ordentligt ut. Den blivande bruden kördes bort i en sportbil.

Av alla mina grönsaker gjorde jag en god paj. Pajskalet med smör förgräddades för att bli extra frasigt. Äggsmeten kryddades med saffran och turkisk yoghurt (som jag använder till det mesta). I skalet la jag massor av skivade tomater, hackad vitlök, skivad paprika och svarta oliver. Den räcker i dag också.

Kreativitet kan ha många ursprung – ensam i en hängmatta eller över en kopp kaffe med en god vän.

Annonser

2 thoughts on “Sommardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s