Det är måndag morgon och endast hundägare är ute

När jag var på väg ut för att dricka mitt förmiddagskaffe kom grannen och erbjöd en squash. Grannarna har en stor kolonilott där dom odlar det mesta i grönsaksväg. Jag tog tacksamt emot squashen. Den ska jag grovriva, blanda med vispat ägg och steka som en pannkaka. Sen kryddar jag efter behag och strör över ost, en sallad till. Då kan jag unna mig en liten bit kladdkaka med jordgubbar och turkisk yoghurt efteråt. Just nu går det inte att ladda upp bilder. Squashen är större än en vinflaska.

Rönnbären är rikliga i år. Träden lyser i en orange färg med mängder av bär. Blir det då en kall vinter eller är det bara fåglarna som får mer mat?

Ingen missade väl minneshögtiden i Oslo i går. Även vi som inte drabbades personligen av massakern kan ändå känna med alla som miste någon och beröras av det fruktansvärda som hände, som inte skulle kunna hända men ändå hände. Vi har kanske egna årsdagar att minnas. Högtiden i Oslo inleddes av Laleh som sjöng så vackert klädd i vitt. Dekoren var stora blomsterhjärtan i vitt och grönt, mycket enkelt och vackert.

Alla säger det ska bli vackert väder i dag, även om det inte ser så ut.

Läser i ”bladet” att det varit många inbrott, både i villor och lägenheter. För länge sedan åkte vi mycket med bil runt i Europa. På en turné blev vi bestulna i Bryssel. Varje kväll var vi så noga med att packa ur bilen med precis allting. På den tiden var yngste sonen med. Han var kanske åtta år, hade egen kamera och hade fotograferat Eiffeltornet. Kameran var kvar i bilen liksom en kikare, ett par av mina skor och våra tre jackor. Det var kanske något ytterligare som jag inte kommer ihåg. Den kvällen parkerade vi i ett bevakat garage för säkerhets skull. Vi trodde det var ok. När vi kom på morgonen var en ruta bak inslagen och allt löst var borta. Vi fick tillbringa den dagen först på polisstationen och sedan på en verkstad som kunde sätta i en ny ruta. Det läskigaste var att någon varit inne i bilen och rotat runt. Jag kan förstå alla som har haft inbrott i sina hem där allt vänts ut och in. Min väninna L har haft inbrott i huset medan dom var bortresta. Dom tjuvarna hade haft gott om tid och rotat runt i precis allting. Nu har familjen larm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s