Kafferep i syrenbersån

Kafferepet är tillbaka igen, ja, varför inte. Det är ju väldigt trevligt att tillsammans dricka kaffe och äta en kaka för den som vill. Sker det dessutom i en syrenberså så blir det extra ombonat och gemytligt.

I en syrenberså ska det vara vanligt svart kaffe och saft för barnen.  Kaffe ska man sitta ner i lugn och ro och dricka, njuta av lugnet och småprata om ditten och datten. Livet är så kort så det gäller att ta alla tillfällen till fina stunder.

Min svärdotter minns när hon var liten och satt på sin farmors köksbänk och åt kakdeg. Hon åt säkert färdiga kakor också. Hennes farmor bakade så mycket, och det blev så gott, så hon sålde till dom som inte ville/kunde/hade tid att baka själva. Det är barnalyx att få känna doften av hembakat.

Det är inte så farligt att äta en kaka då och då. Man kan äta allting men inte alltid. Bakar man kakor ska det vara med smör. Det blir en enorm skillnad i smak, mycket godare med smör.

Semestertider betyder lata mornar, inga väckarklockor som ringer alldeles för tidigt. Det är då man kan njuta av en tidig morgon, känna lugnet och lyssna på tystnaden. Min väninna S som trivs bäst i sitt sommarhus på landet funderar som bäst på att skaffa en hängmatta. I år ska hon strunta i att kitta fönster. I år ska hon lata sig och hämta kraft, den läkande kraft som naturen ger. Det gör hon säkert bra i en hängmatta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s