Livets lotteri

Funderar du ibland på hur ditt liv sett ut om du gjort andra val än dom du gjorde?

Filmen ”Sliding doors” visar hur lite som gör att livet får en helt annan vändning. Filmen visar parallellt två olika scenarier, om hon gjort si eller så, så blev det si eller så. ”Sliding doors” visas på teve lite nu och då. Den har inte gått just nu, den bara poppade upp från ingenstans.

Kanske var det apropå livets lotteri, om vi över huvud taget tar mycket lotter, om vi i så fall ofta vinner, högvinsten, småvinster eller får ett tröstpris eller om dom flesta lotterna är nitlotter. Hur går det för den som tror att han/hon vunnit högsta vinsten som senare visar sig vara en nitlott? Det kan gälla huset man köpt, jobbet man fått, en investering man gjort eller en relation. Är det bättre med en stor vinst än flera små, och kan man till och med tycka att några tröstpriser är fint att få?

Hur ser vi på sjukdomar? Kan en sjukdom någon gång vara en vinst? Det finns en del som drabbats av förfärliga sjukdomar som hävdar att dom inte vill vara utan den sjukdom som dom fått.

Apropå något mera världsligt, den turkosa tröjan ska monteras och kanterna stickas. Sen är den klar. Mönstret till den flerfärgade tröjan är återfunnet, så den ska snart bli klar.  När jag ändå letade i gömmorna hittade jag en bok av Viveca Lärn som handlar en om tjej som är på väg till USA för introduktion i nya jobbet, att sälja batteridrivna bomullspinnar. Den är lättläst, men jag väntar på min beställning som är inlämnad på Posten enligt sms.

 

 

Annonser

4 thoughts on “Livets lotteri

  1. Ett liv utan sjukdomar måste väl vara den största vinsten man kan få i livets lotteri? Hade mycket väl kunnat vara utan den jädrans sjukomen jag fått, då kunde jag orkat mera och varit mycket!! piggare.

    Annah och våra tre barnbarn ( 9, 7 och 2,5 år gamla) var hos igår och åt midsommarlunch. När de åkt till sitt midsommarfirande kände vi att vi inte är så unga längre utan vi var ganska trötta. En liten tupplur och sedan åkte vi till vårt firande.

    Ha en fortsatt trevlig midsommar

    • Absolut hller jag med dig till hundra procent, hlsan av livets vinstlott. Utan hlsan kan det mesta kvitta. Du kan i och fr sig kpa dig frbi vissa ker i vrden men generellt r det helt rtt det du sger. Hoppas resten av helgen ocks blir bra. Det r du vrd.

  2. Helgen fortsätter bra. Ett glas vitt smakar bra och föttterna högt!! Barnen är hemma från sina firanden. Rikard vaknade vi 5 i morse att det var en pöl i tältet, blött värre. Men nu är även de hemma. 4 veckor till avresa Spanien, Härligt!!

    • Ett glas vitt kan aldrig bli fel, oavsett om det är på balkongen i Sverige eller i Spanien. Har du ett måttband där du klipper av för varje dag inför resan, så du ser hur den närmar sig? Lyckost! Du har nog dragit en del vinstlotter också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s