Var är sommaren?

Nattemperaturen ligger på knappa tio grader. Var är dom ljumma sommarkvällarna? Kommer dom efter midsommar, eller till midsommar? Ska det bli en midsommar då vi kan sitta inne eller ute utan att springa ut och in med maten? Har man inte sagt att vi går mot ett klimat som blir varmare och varmare? Ändå var det varmare (mindre kallt) på julafton än under ”maran” i maj. Vätternrundan har visst aldrig varit så kall som i år, mycket beroende på regn. Båda dessa aktiviteter är frivilliga. Dom som deltar betalar till och med för det. Läste i morgontidningen att en man dog under Vättern runt, vilket ledningen för loppet sa var ovanligt.

Sommarbutiker, och övriga butiker, restauranger och liknande, ser ett uppsving på sommaren. Den säsongen är kort, mellan midsommar och siste juli. Under dessa futtiga veckor ska många dra in en stor del av årsomsättningen. Det är tufft för många. En del försöker lösa det genom höga priser på till exempel dricka till maten och kaffet efteråt. Går du på lunchen ingår oftast både dricka och kaffe i dagens rätt, vilket helt klart är prisvärt. På annan tid ökar priset på en flaska mineralvatten från inköpet på kanske tre kronor till 29 kronor. Bra betalt för att flytta flaskan från backen till bordet. En liten kopp kaffe kan också kosta 29 kronor. Ett halvt kilo kaffe brukar ge 80 koppar kaffe. Det blir ca 56 öre för en kopp kaffe. Vi har alltid ett val, dricka kaffet hemma eller gå på lokal.

Var dricker du ditt kaffe i dag?

Annonser

6 thoughts on “Var är sommaren?

  • Kan du inte brygga en kopp hemma för 50 öre i stället, och då gäller det Zoega? Ladda bryggaren på kvällen. Då är det bara att trycka på knappen, tvätta ansiktet och sen är kaffet klart.

 1. Man kan undra vem som stulit sommaren. Har fortfarande jacka och strumpor på. Börjar nerräkning snart inför semestern. Har bokat Spanien (som vanligt!) den 20 juli.

  Apropå kaffe så brygger jag nog helst själv.

  Hälsningar från ett regnigt men ljummet Jönköping.

  • Ja, Spanien är ett säkert kort. Du har väl klippkort dit?
   Vad säger du om skattens automatkaffe? I början, och efter semestern, fick jag alltid ont i magen av jobbkaffet en tid innan magen vande sig igen.
   Alla har regn, utom vi här nere på ”blåskusten”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s