Brödexperiment

Nu för tiden äter jag inte mycket bröd, och det bröd jag äter bakar jag själv. Jag gör mina surdegsbullar som kan varieras i det oändliga genom olika mjölsorter och de nyttigheter som stoppas i. Det är oftast linfrön, pumpakärnor, solroskärnor och så hackade aprikoser eller gojibär. Till jul bakar jag svartbröd, ett mörkt, saftigt bröd som bakas länge i olika temperaturer. Det är fantastiskt gott till julskinkan. Nu i påskas köpte jag ett bröd, ett vörtbröd utan russin. Halva limpan gick åt, resten stoppade jag in i kylskåpet i en plastpåse. Där ligger det som ett experiment. På påsen står det bäst före den 12 april 2012. I dag är det den 17 juni och brödet ser ut precis som när jag köpte det. Självklart har jag inte smakat det. Det är bara att inse att brödet är preparerat med antimögelmedel eller vad det kan vara som gör att brödet två månader senare ser ut som färskt. Fortsättning följer.

Den här kaprifolen skickar jag som en lyckönskan till brudparet som gick förbi här utanför i går kväll. Dom bor här i huset men inte i min trappuppgång. Jag blev glatt överraskad, hade inte väntat mig att få se ett brudpar utanför fönstret. Dom strålade av glädje.  Han hade mörk kostym och hon ett kort, vit klänning utan axelband. Hon har tatueringar på axlarna, inga jätteblaffor men större än små.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s