Påbörjade arbeten

Här i korgen ligger påbörjade arbeten. Det stickade som nu ska virkas har påbörjats många gånger. Nu hittar jag inte mönstret, så det får ligga till sig ännu en tid. Korgen har varit överfull. Nu ser jag nästan botten. Det grönspräckliga ska bli en socka till, det turkosa ska jag nog repa upp och det rosa är till en tomtedocka. Det beige, ett tjockt akrylgarn, ska gå till soporna och det mörkblå ska snart vara klart. Jag har för mig att det bara saknas hängslen. Pulsvärmaren i orange väntar på en kompis.

Här är nästan bakstycket klart. Det ska bli en top med holkärm, snygg på bilden till mönstret. Jag tycker det känns som garnet är för tjockt. Den blir nog för varm som top, kanske ska jag repa upp den, igen! Jag kan ju börja med att nysta upp härvorna. Det är inte alltid det lättaste.

I morse vaknade jag att det smattrade på rutan, äntligen några droppar regn. Det verkar inte bli mer än så. Efter en veckas skolavslutningar kan dom flesta pusta ut, och ladda om inför nästa veckas jakt på billigaste sillen, nypotatisen, gräddfilen, gräslöken och jordgubbarna. Jordgubbar har man sålt länge för så där 30-40 kronor kartongen. Jag skulle gissa att dom höjer priset inför midsommar eftersom precis ALLA ska ha jordgubbstårta då. Vad tror du?

2 tankar om “Påbörjade arbeten

  1. I Stockholm har det regnat konstant i ett dygn men nu på söndagskvällen verkar det ha börjat avta. Apropå Vätternrundan i tidigare inlägg så fick de ju regn efter ett par timmar så en av de blötaste rundorna ngnsin enligt källor. Kallt.

    Svenska jordgubbar då för det priset? Fina Belgiska kan man få för 20 kr.

    • Det står att jordgubbarna är lokala men jag har inte pratat med dom så jag vet inte om det stämmer. Regnet hade mer än gärna fått komma här. Det är torrt, torrt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s