Avmaskat och klart

Då var den koftan klar. Det gick åt mer garn än vad som stod på beskrivningen, Drops mönster och garn, Silke-Tweed. Garnet luktar lite ull eftersom det är lamull i garnet, hoppas inte att det kliar. Knappen är pricken på koftan, tycker jag.

Kvinnan i rummet är utläst, och gav mersmak. Fasanjägarna är ännu bättre, har kommit halvvägs in i den. Surdegsbullarna blev som vanligt väldigt goda. I går passade jag på att hacka i lite aprikoser bland alla frön. Då passar det extra bra med ost och marmelad på.

Lingarnssjalen är dryga metern. Det är ett väldigt drygt garn. Ska nu köpa garn till sockor storlek 43-44, stickor 2½, så det kommer att ta en stund. Det är kul att sticka med så smala stickor för det blir så bra.

     Dom stora sockorna ska matcha de små vantarna. Sockor som matchar vantarna i storlek och färg är klara sedan tidigare, eventuellt blir det en kofta också. Det kommer att finnas mycket tid under fotbolls-EM eftersom alla andra program får flytta på sig till ett senare tillfälle. Jag tittar alltså inte på fotboll. Överallt är det mycket sport, nyttigt och bra för kropp och själ med motion, men lagom är bäst. Tidningarna är fyllda sida upp och ner med resultat ända ner i lingonserien. Lägg därtill börssidorna, och på sommaren utfyllnaden med helsideskorsord och sommarläsning ur en bok, då blir det inte mycket kvar att läsa. Ölandsbladet kommer ut tre dagar i veckan och kostar 20 kr på lördagen och är fylld med det jag just räknat upp. Då är i och för sig vissa sidor i tjockare papper och lite glatta, men hellre innehåll än utseende. Det gäller även människor. Gör något trevligt denna lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s