Jussi Adler-Olsen

Författaren Jussi Adler-Olsen belönades 2010 med Glasnyckeln för det årets bästa skandinaviska kriminalroman.

Dessa tre böcker handlar om en nystartad avdelning inom polisen som jobbar med cold case. Avdelning Q leds av Carl M. Till sin hjälp har han Assad.

Första boken heter ”Kvinnan i rummet” och handlar om en politiker, Merete L, som försvinner på en färja. Spekulationerna rör allt från självmord och mord till kidnappning och frivilligt försvinnande. Polisens utredning är resultatlös. Merete är som uppslukad av jorden.

När avdelning Q får ansvaret för utredningen börjar det snabbt hända saker. Carl och Assad är en hänsynslös förbrytare på spåren.

Nästa bok heter ”Fasanjägarna”. Ett syskonpar hittas brutalt mördade i en sommarstuga. Polisens utredning pekar på att mördaren finns bland en grupp unga internatelever, som kommer från några av de mest välbärgade familjerna i Danmark. När Carl och Assad får tag i fallet utreder de kopplingen mellan uteliggaren Kimmie och tre av landets mäktigaste män. De letar desperat efter henne eftersom hon harinformation som kan krossa dem.

Tredje boken heter ”Flaskpost från P”. På polisstationen i Wick, långt borta i Skottland, stod en grön, repad flaska i fönsterkarmen under lång, lång tid. Den var liten. Ingen tog notis om den. Ingen märkte brevet inuti. Därför undrade ingen vad de halvt utplånade bokstäverna HJÄLP kunde betyda.

Carl och Assad  inser att två pojkar förts bort, men vilka är pojkarna, och varför är de inte anmälda som försvunna, och vad hände med pojkarna? Carl dras in i en beräkande och känslokall kidnappares nät. Kidnapparen är fortfarande aktiv. Tiden håller på att rinna ut, hinner Carl och Assad lösa fallet?

Perfekt sommarläsning, läs alla tre!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s