Ibland blir det fel

Ett fel kan vara ett signum men när det blir två fel är det bara repa upp som gäller. Det är inte alltid bra att göra flera saker samtidigt. Troligen har det varit något intressant på teve som gjorde att det blev fel. Det är inte kul att repa upp. Därför tog jag en bok i stället, fick tag i en tegelsten på 697 sidor, enligt Daily Mail en pageturner av yppersta klass.

London 1909. Den kände finansmannen John Stone hittas död efter att ha fallit ut från ett fönster i sitt arbetsrum. När hans testamente öppnas visar det sig att han har ett okänt barn som nu ärver en förmögenhet. Men vad barnet heter eller vad det finns nämns inte. Hans vackra och unga änka Elizabeth ger journalisten Matthew Braddock i uppdrag att söka efter barnet. Men framför allt försöker hon förstå vad som ligger bakom allt hemlighetsmakeri. Spåren visar sig leda långt tillbaka i tiden.

Efter 168 sidor är allt bara förvirrat men mycket spännande, och lockar till sträckläsning. Då är det bra med en godispåse inom räckhåll. För att rädda plomberna, och undvika tandläkarbesök, brukar jag köpa hårda saker som det bara går att suga på. Det går heller inte att äta för många sådana för då blir man skinnflådd i gommen. Choklad går givetvis också bra men det är lätt att det blir chokladspill på kläder, soffa och matta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s